Resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside og stilles gratis til rådighed for alle parter.
Projektets formål er at forbedre økonomien i produktion af kartoffelstivelse ved at kunne tildele den økonomisk optimale kaliummængde.
Resume
Kalium er det næringsstof, som i kartofler optages i størst mængde. Kaliumindholdet i friske knolde udgør 0,4-0,5 procent, og den mængde kalium, som fjernes med kartoflerne, udgør ca. 300 kg K ved et udbytteniveau på 600 hkg stivelseskartofler. Ifølge normerne for stivelseskartofler (Videncentret for Landbrug) skal der derfor gødes med 130 kg kalium ved et kalital på 6. I praksis tildeles imidlertid en højere mængde kalium, specielt på de sandede jorder, og et stigende antal marker eftergødskes med en flydende kaliumgødning helt hen i august måned. I tidligere landsforsøg er der ikke taget hensyn til kalitallene ved tildeling af kalium. I denne forsøgsserie vil der i hver forsøgsmark blive udtaget en jordprøve forud for lægning, som vil blive testet for kaliumindhold. Med udgangspunkt i kalitallet og den anbefalede kaliumtilførsel vil der blive tilført ekstra 25 kg, 50 kg eller 75 kg K.